2011. február 10., csütörtök

Gesztenyés mézes-krémes


A mézes laphoz:
15 dkg porcukor
1 púpos ek kakaó
5 dkg vaj
2 ek méz
2 tojás
40 dkg liszt
1 csapott mk sütőpor
2 csapott mk szódabikarbóna
kevés tej az összeállításhoz(nekem nem kellett)

A krémhez:
1 cs. vaníliás puding
3 dl tej
15 dkg cukor
20 dkg puha margarin
50 dkg gesztenyemassza
5 cl. rum
5 dl tejszín
1 csapott ek. zselatin

A csokimázhoz:
10 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
3 enyhén púpozott ek. kakaó
3 ek. víz (amennyiben szükség lenne rá)

A tészta hozzávalóit a liszt, a sütőpor és a szódabikarbóna kivételével gőz fölött összeolvasztjuk.
Háromfelé vesszük, majd egy 24x37cm-es tepsi hátán, 200 fokon egyenként kisütjük a lapokat, majd kihűtjük.
A krémhez a pudingot sűrűre főzzük a tejjel és a cukorral, majd kihűtjük.
A margarint kihabosítjuk, a kihűlt pudingot kanalanként elvegyítjük vele, belekeverjük a gesztenyemasszát és a rumot. Jól kikeverjük.
A 1/2 dl vízbe beáztatjuk a zselatint, kis lángon áttetszővé feloldjuk. A tejszínt kemény habbá felverjük. A langyos zselatinhoz 3-4 kanál tejszínhabot adunk, elkeverjük és így adjuk a nagyobb mennyiségű habhoz.
Végül a tejszínhabot óvatosan beleforgatjuk a gesztenyés masszába. Kiadós mennyiségű krémet kapunk.
Az egyik kihűlt lapot a tepsibe tesszük, rásimítjuk a krém felét, rá a következő lap, krém, majd ismét lap. Ezután pár órára hűtőbe tesszük.
A mázhoz az adalékokat összeolvasztjuk kis lángon és gyorsan elsimítjuk a tésztán. Egy éjszakára betesszük a hűtőbe és másnap tetszőlegesen felszeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails