2011. február 10., csütörtök

Túrós pudingos csiga


Tésztához:
45 dkg liszt
5 dkg élesztő
7 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
6 dkg puha margarin
1 tojás
2 dl langyos tej
reszelt citromhéj

Töltelékhez:
1 vaníliás puding
4 dl tej
1 cs vaníliás cukor
10 dkg porcukor
25 dkg túró
1 cs mazsola

Az élesztőt 1 dl langyos tejben kevés cukorral és egy kiskanál liszttel felfuttatjuk.
A liszthez hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a citromhéjat és végül a puha margarint.
A tésztánkat jól összedolgozzuk, és meleg helyen letakarva kelni hagyjuk. (kb.1 óra)
Míg kel a tésztánk, elkészítjük a tölteléket. A pudingot kevés tejjel és cukorral simára keverjük, majd hozzáöntve a többi tejet
készre főzzük.
Mikor elkészült, apránként belekeverjük a túrót. Megkóstoljuk, és ha igényli kevés cukrot tehetünk még hozzá.
Végül hozzáadjuk a megmosott, lecsepegtetett mazsolát.
Mikor a tésztánk megkelt, fél cm vastagra kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük.
Kb. 2 cm vastagra vágjuk. Lisztezett, zsírozott tepsibe rakjuk.
Előmelegített sütőben sütjük. Hűlés után porcukorral meghintve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails