2010. október 19., kedd
Briós
Hozzávalók:
15 gr olaj, 10 gr só, 115 gr cukor, 60 gr margarin, 270 ml tej, 2 db tojás sárgája, 440 gr sima liszt (BL55), 220 gr rétesliszt, 3 dkg friss élesztő és egy tojás sárgája a kenéshez.
A szokásos módon kelt tésztát készítettem. A margarin kivételével mindent a kenyérsütőbe pakoltam és elindítottam a dagasztó programot. Amikor elég jól összedolgozta a tésztát, apránként hozzáöntöttem a folyóssá melegített margarint és szép hólyagos tésztát dagasztattam a géppel. Kelesztőtálban megkelesztettem, megformáztam, papírral bélelt tepsire tettem, tojás sárgájával megkentem és ismét megkelesztettem. A végén még egyszer átkentem tojás sárgájával és kristálycukorral megszórtam a tetejét. Előmelegített sütőben megsütöttem. Ebből a mennyiségből 8 db kb. 150 gr-os briós lett.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése