2010. október 23., szombat

Töki pompos 3.


Hozzávalók:
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2 db héjában főtt burgonya (kb. 1 krumplinyomónyi)
1 evőkanál étolaj
2 pohár tejföl
3 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
húsos bacon vagy angolszalonna kocka
kevés tej és cukor, só, reszelt Pannónia sajt

Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben, kis cukorral felfuttatjuk. A lisztbe fészket készítünk, belerakjuk az áttört főtt krumplit, az élesztőt, az olajat, és megsózzuk ízlés szerint. Langyos vízzel rugalmas tésztát készítünk, jól kidolgozzuk. Langyos helyen kétszeresére kelesztjük, majd enyhén kiolajozott tepsibe tesszük és kb. 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk. 200º-on elősütjük, időtartama kb. 7-9 perc. A félig kész pompost kivesszük, tetejére 1 kanál liszttel és a lereszelt fokhagymával elkevert tejfölt kenünk, és rászórjuk a darabolt anyagokat: a félfőre vágott vöröshagymát, a kockára vágott húsos szalonnát és a durvára reszelt pannonia sajtot. A megdíszített pompost visszahelyezzük a sütőbe, és kb. 5 percig továbbsütjük, amíg a kenyértészta készre sül, valamint a tetejére helyezett anyagok megpirulnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails