2010. október 1., péntek

Sajtos papucs


Hozzávalók kb. 30 darabhoz

A tésztához:
40 dkg liszt
20 dkg vaj
1 tojás
2 dkg élesztő
1 dl tej
1 teáskanál cukor
1 púpozott teáskanál só
Szükség szerint tejföl (néhány kanál)
1 tojás a kenéshez

A sajtkrémhez:
3 dkg liszt
1 tojás
2 dl tej
7 dkg reszelt sajt
3 dkg vaj
Só, fehér bors

Szóráshoz:
8 dkg reszelt sajt


Először elkészítjük a sajtkrémet. A tojást elkeverjük 4 dkg reszelt sajttal, a liszttel és a fűszerekkel. Apródonként hozzáadjuk a tejet, és kavargatva krémmé főzzük. Ha kész, levesszük a tűzről, és még melegen beletesszük a vajat, és a maradék reszelt sajtot. Simára keverjük, hagyjuk kihűlni.

A tésztához az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a puha vajjal, sózzuk, hozzáadjuk a tojást és az élesztős tejet. Összegyúrjuk úgy, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Ha szükséges, tejfölt tehetünk még bele. Érdemes egy éjszakán át hűtőben tartani, mert akkor sokkal omlósabb lesz.

Másnap kinyújtjuk kb. 8 mm vastagságúra, és egy közepes pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A tetejét megkenjük a felvert tojással, és a korongok egyharmadát felhajtjuk, kicsit össze is nyomjuk. 175 fokon sütjük.


Ha a tészta kihűlt, a mélyedésbe sajtkrémet kenünk (bőven), és megszórjuk reszelt sajttal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails