2010. október 19., kedd
Challah (kalács)
Hozzávalók:
- 520 g liszt
- 1 dkg friss élesztő
- 30 g cukor
- 1 mk. só
- 2 tojás
- 1 tojás sárgája
- 30 g olaj
- 210 ml víz
- 10 dkg mazsola
- 1 tojás sárga a lekenéshez
- jégcukor a díszítéshez
Az összes hozzávalót a dagasztógépbe tettem, majd kb. 20 perc alatt nem túl kemény tésztát dagasztattam vele. A tésztát kelesztőtálba tettem és duplájára kelesztettem. Enyhén lisztezett felületre borítottam és hat egyenlő részre osztottam. Hatos fonással fontam. Fonás után lekenten az 1 tojás sárgájának felével, majd amikor megkelt, a tojás sárga másik felével is lekentem és jégcukorral díszítettem. 180 fokos sütőben sült kb. 40 percig.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése