2010. október 28., csütörtök

Tojásos-kolbászos egybesült fasírt


Hozzávalók 12 szelethez:
1 szikkadt zsemle, vagy 1 szelet kenyér
4 db keményre főtt tojás
1 kis csokor petrezselyem
1 nagy fej vöröshagyma
4 fej fokhagyma
100 g füstölt, paprikás kolbász
1/4 kávéskanál kakukkfű
1evőlanál+1kávéskanál olaj
1 evőkanál dijoni mustár
1 kávéskanál paprikakrém, de lehet csak simán pirospaprika por is
500 g darált hús
150 trappista v. gouda sajt

bors

A keményre főzött tojásokat megpucoljuk,majd felkarikázzuk.
A kolbász héját lehúzzuk,majd kis kockákra daraboljuk.
A kétféle hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. A petrezselymet is finomra vágjuk.
Felforrósítunk 1 ek.olajat, és abban megüvegesítjük a vöröshagymát, majd lehúzzuk a tűzről. és hűlni hagyjuk.
Közben egy tálba beletesszük a darált húst, beletesszük, a vízbe áztatott,majd alaposan kinyomkodott zsemlét v. kenyeret.
Fűszerezzük kakukkfűvel, mustárral, petrezselyemmel, sóval, borssal, paprikakrémmel, vagy pirospaprikával, mehet bele a zúzott fokhagyma is. Utána ha kihűlt a hagyma, az is belekerül. Összedolgozzuk az egészet. Nem folyós, de nem nagyon kemény masszát kell kapnunk.
Ha kemény, egész tojást rakjunk bele. Ha híg, akkor még szikkadt/áztatott kenyeret.
A sütőt melegítsük 180 °C -ra.
Egy gáztepsit (kb. 34x40-es) kibélelünk alufóliával. az alufóliát ecsettel bekenjük, 1 kk. olajjal. Erre kerül a fasírt, amit egyenletesen elosztunk a tepsiben. Rászórjuk a lereszelt sajtot, ezután megpakoljuk a szeletelt főtt tojással. Mindezt úgy tegyük, hogy ahol hajtogatni fogjuk...az érkezési helyen a tapasztás miatt kb. 5centi helyet tölteléktől mentesen hagyjunk.
És még a kolbászok is rácsücsülnek a többi töltelékre.
Ezután az alufólia segítségével feltekerjük az egészet,két oldalt pedig visszahajtjuk, hogy ne fojjon ki a töltelék és mehet is a sütőbe.
Pirosra sütjük, amihez, kb. 45-50 perc szükséges.
Rizzsel, vegyes salátával, vagy hasábburgonyával tálaljuk!
Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails