2010. október 13., szerda

Frankfurti leves


Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg kelkáposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 nagyobb burgonya
- 1 dl olaj
- kevés liszt
- 20 dkg virsli
- 1 csokor petrezselyem
- 1,5 dl tejföl
- majoranna, só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
A finomra vágott vöröshagymát az olaj felében megpároljuk. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát és a kis kockákra vágott burgonyát. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük majorannával és finomra vágott petrezselyemmel (egy-két levelet tegyünk félre a tálaláshoz).
Felengedjük vízzel. Mikor a burgonya már félig megfőtt, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott kelkáposztát is.
Az olaj másik feléből kevés liszttel rántást készítünk, ehhez adjuk hozzá a tejfölt, simára keverjük, majd besűrítjük vele a forrásban lévő frankfurti levest.
Összeforraljuk, s csak a végén tesszük bele az előzőleg pár csepp olajon megpirított virslikarikákat. Petrezselyemmel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails