2010. október 27., szerda

Pásztor tarhonya (Füstölt pulyka kolbásszal)


Hozzávalók:
3 evőkanál olaj, 1 müzlis tálnyi karikára vágott füstölt kolbász, 5 szem krumpli kockára vágva, 1 nagy fej kockára vágott hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma préselve vagy apróra vágva, 2 szál karikára vágott sárgarépa,2 szál zellerszár felkockázva, só, bors, piros paprika, majoranna, pici ételízesítő. 2 marék száraz tarhonya.

A hagymát megpirítjuk üvegesre az olajon, hozzáadom a fokhagymát, kolbászt, répát, krumplit, zellerszárat, fűszereket és kicsit megpirítom a zöldségekkel együtt. Beledobom a tarhonyát és még együtt kicsit összeforgatom, majd annyi vízzel felöntöm ami éppen hogy csak el lepi. Takarék lángon fedő alatt puhára párolom az egészet addig, amíg be nem szívta az összes folyadékot. Kovászos ubival nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails