2010. október 13., szerda

Kínai csirkemell csíkok


Kínai csirkemell csíkok Hozzávalók:
1 egész csont nélküli csirkemell ,
fél póréhagyma / vékonyabb/
3 evőkanál szójaszósz,
gyömbér,
olaj,
10 -15 dkg kaliforniai paprika,
1 db
kukorica konzerv,
1 gerezd fokhagyma ,
étkezési keményítő,
1 tojásfehérje,
kínai ecet / ki is maradhat/

A csirke mellét felszeleteljük, majd csíkokra vágjuk.
Rászórunk 1 evőkanál étkezési keményítőt, 1 evőkanál szójaszószt , 1 tojásfehérjét adunk hozzá, sózzuk, borsozzuk és 1 kanál kínai ecettel is leöntjük. Jól összekeverjük, 1 órára félrerakjuk.
Egy wokban kevés olajon hírtelen átsütjük a húst néhány perc alatt.
Kivesszük az edényből , félretesszük.
Kevés olajon egy gerezd felkarikázott fokhagymát átforgatunk, hozzáadjuk a felszeletelt póréhagymát, egy kevést gyömbért , a felszeletelt kaliforniai paprikát,nagy lángon pirítjuk. A félretett húst is hozzákeverjük.
Beletesszük a lecsöpöktetett kukoricát, 2 evőkanál szójaszószt , ha van otthon szezám olajunk , abból is egy kanálnyit adunk hozzá .
Aki szereti erősen , chili szószt vagy paprikát is tehet bele.
Összepirítjuk , néhány perc alatt kész.
Currys rizzsel tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails