2010. október 19., kedd
Tejfölös kifli (Limara receptje)
Ez egy nagyon egyszerű, könnyen elkészíthető kifli. Kenyérsütőgéppel is be lehet dagasztani a tésztát. Utána a szokásos duplájára kelesztés, formázás, ismét kelesztés, majd 200 fokos sütőben sütés következik.
Hozzávalók:
2 dl tej
2 ek. tejföl
2 ek. burgonyapehely (elhagyható)
2 tk. só
csipet aszkorbinsav
4 dkg olv. vaj vagy 4 ek. olaj
50 dkg liszt
1 tk. cukor
3 dkg élesztő
Időnként öregtésztát is teszek bele 20 dkg-ot, az élesztőt ilyenkor lecsökkentem 2 dkg-ra.
Öregtészta
A bedagasztott, duplájára kelesztett tésztát 8 egyforma darabba vágom. Mindet négyzet alakúra nyújtom, majd az egyik sarkától elkezdem feltekerni. Mikor a közepéig érek, a szemközti csúcstól kicsit nyújtani kezdem, úgy folytatom a tekerést.
Sütőpapírral bélelt tepsibe ültetem őket, ismét hagyom duplájára kelni, majd megszórom nagyszemű dekorsóval őket. 200 fokos, gőzös sütőben 15 percig sütöm a kifliket.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése