2010. október 19., kedd

Tejfölös kifli (Limara receptje)


Ez egy nagyon egyszerű, könnyen elkészíthető kifli. Kenyérsütőgéppel is be lehet dagasztani a tésztát. Utána a szokásos duplájára kelesztés, formázás, ismét kelesztés, majd 200 fokos sütőben sütés következik.

Hozzávalók:
2 dl tej
2 ek. tejföl
2 ek. burgonyapehely (elhagyható)
2 tk. só
csipet aszkorbinsav
4 dkg olv. vaj vagy 4 ek. olaj
50 dkg liszt
1 tk. cukor
3 dkg élesztő

Időnként öregtésztát is teszek bele 20 dkg-ot, az élesztőt ilyenkor lecsökkentem 2 dkg-ra.

Öregtészta

A bedagasztott, duplájára kelesztett tésztát 8 egyforma darabba vágom. Mindet négyzet alakúra nyújtom, majd az egyik sarkától elkezdem feltekerni. Mikor a közepéig érek, a szemközti csúcstól kicsit nyújtani kezdem, úgy folytatom a tekerést.
Sütőpapírral bélelt tepsibe ültetem őket, ismét hagyom duplájára kelni, majd megszórom nagyszemű dekorsóval őket. 200 fokos, gőzös sütőben 15 percig sütöm a kifliket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails