2010. október 20., szerda

Illatos omlós csirke - rizzsel


- Csirkemell
– sok-sok fokhagyma
– fél liter tej
– só
– bors
– 3 tojás fehérje (de jó maradt a kalácsból)
– 5 kanál keményítő
– egy mokkásk. sütőpor.

A csirkéket ujjnyi szeletekre vágjuk. A tejbe belenyomunk legalább 4-5 gerezd fokhagymát és abban pácoljuk legalább egy éjszakán át.
Használat előtt jól lecsöpögtetjük (én egy szűrőbe szoktam önteni) a húst, a fennakadt fokhagymákat le is vehetjük róla. Enyhén megsózzuk. Sajnos a tejnek annyi. Még nem találtam ki mire is lehetne használni.

Elkészítjük a tésztát, amibe a tojás fehérjét, a keményítőt a sütőport, sót, borst jól elkeverjük a kézi habverővel. Belemártogatjuk a csirkéket és bő, forró olajban kisütjük őket. Az elején forró olajba tesszük, majd vegyük lejjebb, hogy belül a csirke is megsüljön, mert a tészta gyorsan megpirul.
A diétázok bunda nélkül, csak egy kis húsfűszerrel megbolondítva roston süssék meg a pácolt husikat.

Rizsköret:
Egy kis vegetában előfőzöm a rizst (ha más zöldséget használnánk, pl. mirelit borsót, akkor főzzük együtt a rizzsel). Leszűröm és hozzáadom a kukoricát. Egy edényben megolvasztok egy nagy kanál margarint és belepréselek egy gerezd fokhagymát, majd beleforgatom a zöldséges rizst.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails