2010. október 7., csütörtök

Fonott pulyka


Egy nagy darab pulykamellet veszek, hosszú csíkokra vágom. Összefogom bacon szalonnával és három csíkot, mint a copfot összefonom. Ezeket a fonatokat bepácolom. A páchoz a tejbe teszek vegetát, hagymakrémet, fokhagymakrémet, pulykafűszert, vagy ami van otthon. Egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap egy tepsibe fektetem a fonatokak, mellé dobok gyöngyhagymát, kb. 1 dl. vizet, kevés olajat és lefedem fóliával. Sütés közben időnként locsolgatom. Ha puha leveszem a fóliát és megpirítom.

Gyöngyhagymát ha nem találok, akkor leöblítem a savanyú gyöngyhagymát, mert az mindig van a boltban és előre is megvehetem. Ha akarsz aszalt szilvát is lehet mellé dobni. Azért kell tejben pácolni, hogy ne legyen száraz a hús.

Képekben lépésről-lépésre:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails