2010. október 1., péntek

Sós rúd (3 tepsihez)


Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
3-4 kanál tejföl
1,5 dl tej
3 dkg élesztő
2 kockacukor
2 púpozott teáskanál só
2 tojás

A tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne a kockacukrot, és hozzáadjuk az élesztőt. Amíg felfut, elmorzsoljuk a vajat a sós liszttel. Ezután hozzáadunk 1 tojást, meg egy sárgáját, a felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk, és fokozatosan annyi tejfölt adunk hozzá, hogy puha, jól gyúrható tésztát kapjunk. Ebben a fázisban én fóliába csomagolom, és egy éjszakára hűtőbe teszem, mert szerintem akkor porhanyósabb, és jobban kel sülés közben. Másnap reggel kinyújtjuk kb. 1 cm vastagságúra. Levágjuk a görbe széleit. A megmaradt tojásfehérjét felverjük, bekenjük vele a tésztát és bőven megszórjuk köménymaggal. Ízlés szerinti hosszúságú. és szélességű rudakra vágjuk pizzavágóval. A maradékot még egyszer kinyújtjuk, és hasonlóan járunk el. 175 fokon megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails