2010. október 20., szerda

Fahéjas rántott tejbegríz


- 1 l tej
– búzadara
– csipet só
– ízlés szerinti cukor
– 2 vaníliás cukor
– 1 kiskanál fahéj
– 5 dkg vaj
– 4 tojás
– liszt
– zsemlemorzsa
– olaj

Egy liter tejből és búzadarából készítünk egy sűrű tejbegrízt. Dara mennyiséget nem tudok mondani, mert azt csak úgy érzésre szoktam beletenni. Ízesítjük cukorral, van. cukorral, fahéjjal, majd margarinnal és nagyon gyors keverés mellett egy tojással is felturbózzuk.
Öntsük ki egy kikent tepsibe. Legyen kisebb, hogy a tejbegríznek legyen vastagsága. Majd tegyük hűlni. Ha már megdermedt vágjuk kockákra, téglalapokra vagy süteményformával formázzuk. Forgassuk lisztbe, felvert tojásba (3 db), zsemlemorzsába és süssük ki, bő forró olajban. Nem kell sok idő, elég, míg megpirul a bunda. Emeljük egy papírtörlőre, majd tálaljuk lekvárral. Jelen esetben házi meggylekvárral. Hidegen is finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails