2010. október 28., csütörtök
Sült sajtos-darálthúsos tészta
Hozzávalók:
50 dkg száraztészta
1 nagy fej vöröshagyma
40 dkg darált hús
1 kis doboz sűrített paradicsom
3-4 paradicsom - szezonban, fél doboz hámozott paradicsom konzerv télvíz idején
1 tubus ömlesztett sajt
só, bors
bazsalikom
tetejére kb. 10 dkg reszelt sajt
Vizet teszünk fel forrni. Ha forr, sót és kevés olajat adunk hozzá, s kifőzzük benne a tésztát.
A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk a darált húst, fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a paradicsomot, az ömlesztett sajtot, s kb. 1 dl vizet. Fűszerezzük, és fedő alatt készre főzzük.
A leszűrt tésztát összekeverjük a húsos raguval, tűzálló tálba simítjuk. A tetejét vastagon megszórjuk reszelt sajttal, és forró sütőben 15-20 perc alatt átsütjük.
Kockára vágva tálaljuk, igen kiadós!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése