2010. október 1., péntek

Habos meggyes


10 dkg rama
15 dkg liszt
5 dkg porcukor
1 tojás

1ü. meggybefőtt
1cs. vaniliás puding, 4-5 kanál cukor,fahéj
2 tojásfehérje
10 dkg cukor,citromhéj
1 kanál étkezési keményítő

A margarint elmorzsolom a liszttel és a porcukorral,majd a tojással.Egy nagyon ragacsos tésztát kapok,amit egy órára hűtőbe teszek.Kiveszem,lisztezett deszkán kinyújtom,és a formába nyomkodom.180 fokon világosra sütöm,kiveszem.
Közben elkészítem a tölteléket,egy üveg meggyet lecsepegtetek.
1 vaniliás pudingport 4-5 kanál cukorral elkeverek,felöntöm 3dl meggylével,sűrűre főzöm,mikor kész,belekeverem a meggyeket,és egy kanál fahéjat.Kicsit hül.Addig 2 tojás fehérjéből 10dkg cukorral habot verek,a végén egy citrom reszelt héját,és egy kanál keményítőt teszek bele.A meggyes tölteléket a sült tésztára teszem,elsimítom,rá a hab,amit villával összeborzolok.180 fokon 10 perc alatt megsütöm.A hab szép barna lesz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails