2010. október 20., szerda

Vasvári cigánypecsenye


- 10 db sertés szűzérme (csirkemellből, pulykamellből is készülhet)
– só
– bors
– pirospaprika
– 1 nagy gerezd fokhagyma (vagy fokhagyma só)
– liszt
– 3 tojás
– olaj

A szűzérméket enyhén kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk. A három tojást felverjük, teszünk bele tojásonként egy-egy csipet sót, pirospaprikát, borst, összenyomott fokhagymát és annyi lisztet, hogy egy tejfölszerű sűrű szószt kapjunk. Az érméket belemártjuk, majd bő forró olajban kisütjük. Mivel vastag a bunda, az elején, ha már beletettük a forró olajba lejjebb vehetjük a hőfokot, majd a végén újra magasabbra. Bármilyen körettel tálalhatjuk. Én jelen esetben előre főtt, majd megsütött újburgonyával és savanyúsággal
Ui: rájöttem a második adag sütésnél, hogy egy kicsit túl vastagon mártottam bele az elsőnél és vastag lett a bunda, ami nem rossz, de elég vékonyabban is

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails