2010. október 28., csütörtök

Milánói rakott krumpli


Hozzávalók:
1-1,2 krumpli
50 dkg darált hús
1-2 fej vöröshagyma
4-6 gerezd fokhagyma
1 kis doboz sűrített paradicsom
só, bors, oregánó
4-5 tojás
1 nagy doboz tejföl
10 dkg sajt


A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon megpároljuk. Rádobjuk a darált húst, fehéredésig kevergetjük. Hozzáadjuk a paradicsompürét, picit hagyjuk pirulni, majd megfűszerezzük és beletesszük a zúzott fokhagymát. Fedő alatt néhány percig pároljuk. Nem kell teljesen készre, hisz utána még úgyis sülni fog.

A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük.

A krumplit meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk.

A római tál tetejét min. 20 percre beáztatjuk.

A felkarikázott krumpli felét a tál aljába pakoljuk, megsózzuk. Ráhalmozzuk a darált húsos ragut, majd a tojáskarikákat, végül befedjük a maradék krumplival. Megsózzuk. A tál beáztatott fedelével lezárjuk az edényt, s hideg sütőben dugjuk. 45 percig sütjük.

A sütési idő letelte után levesszük a tál fedelét, megtejfölözzük a rakott krumplit, megszórjuk sajttal, és addig tesszük csak vissza, míg a sajt a tetején rápirul - kb. 10-15 perc.

Savanyúságot érdemes mellé kínálni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails