2010. október 19., kedd
Virslis buci
Hozzávalók:
50 dkg liszt (2/3 finom vagy BL 80-as, 1/3 rétes)
1 egész tojás
1 dl kefír v. joghurt
1,2 dl tej + 2-3 ek. víz, ha szükséges
5 dkg vaj
1,5 kk. só
1,5 kk. cukor
késhegynyi aszkorbinsav
1/3 friss élesztő
Kenyérsütőgép dagasztotta, kelesztette.
Utána a tésztát háromfelé szedem, négyzetté nyújtom és ezt négyfelé vágom, így lesz 12 db buci ebből a tésztamennyiségből.
A virsliket nem árt egy kis meleg vízben meglangyosítani, mert nagyon ki tudja hűteni a tésztát, ha a hűtőből egyenesen a tésztába kerül és nagyon lelassítja a kelést. Még egy fél órát kelesztettem, megkentem vizezett tojássárgával és megszórtam sajttal. Forró sütőbe kb. 15-20 perc alatt megsül.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése