2010. október 20., szerda

Pizzás csiga


- 1 csomag leveles tészta
– 20 dkg szeletelt füstöl, főtt tarja (vagy bármilyen sonka)
– 1 kisebb hagyma
– sajt
– 1 tojás
– 1 kiskonzerv paradicsompüré
– 1 gerezd fokhagyma
– só
– bors
– majoránna
– oregánó
– cukor

Készítünk egy pizza krémet, amihez elkeverjük a paradicsompürét, csipet oregánót, majoránnát, préselt fokhagymát, sót, borst, cukrot és egy kis vizet. A víz azért kell, hogy lágyítsunk rajta, nem csak az állagán, de az ízén is. A fűszereket mindenki ízlése szerint adagolja.
A leveles tésztát kiolvasztjuk, majd egy lisztezett munkapulton jó vékonyra nyújtjuk. Megkenjük a szósszal, elfektetjük rajta a sonkát, elterítünk rajta vékony szeletekre vágott hagymát, majd megszórjuk reszelt sajttal. Feltekerjük, a végső szélét megkenjük tojással, majd másfél, kétujjnyi szeletekre vágjuk. Elfektetjük a tepsibe. Könnyebb a sütésnél sütőpapírt használni. Kenjük meg a tetejét és az oldalát is tojással, majd szórjuk meg sajttal. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük készre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails