2010. október 1., péntek

Piskótatekercs


Felverünk 4 tojás fehérjét habnak kevés sóval. Hozzáadunk 4 evőkanál kristálycukrot, és addig verjük tovább, míg fényes nem lesz. Belekeverjük a 4 tojás sárgáját. kanalanként hozzáadunk 4 evőkanál lisztet, majd 1 mokkáskanál sütőport és 2 mokkáskanál vaníliakivonatot. A nagy gáztepsit kibéleljük sütőpapírral, és a masszát egyenletesen rákenjük. 175 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg egy kis színt kap, és tapintásra rugalmas. Ha kivettük a sütőből, először tepsistől leejtjük a konyhakőre kb. 1 méter magasságból, így egyenletesen vastag lesz. A tetejére teszünk egy ugyanakkora sütőpapírt, mint amekkorát a tepsibe tettünk, és a tésztát egy tiszta kiterített konyharuhára borítjuk. A szélén kezdve, óvatosan lefejtjük róla felülre került sütőpapírt, és az alul lévő papír segítségével többször feltekerjük. Kihajtva hagyjuk kihűlni. Ekkor megkenjük baracklekvárral, és miközben lefejtjük róla a papírt, óvatosan feltekerjük. Megszórjuk porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails