2010. június 15., kedd

Amerikai krémes


A tésztához:

7 tojás sárgája
20 dkg cukor
20 dkg liszt
1 cs sütőpor
2 ek kakaó
13 ek víz

A krémhez:

7 tojás fehérje
7-10 ek cukor
2 cs vaníliás pudingpor
6 dl víz

Díszítéshez:

3-4 dl tejszín (vagy Hulala)
reszelt csokoládé

Elkészítés:
A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral,vízzel, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet és a kakaót.Közepes lángon (kb 180 fok) kb. 20 percig sütjük.(A tepsi mérete: 27 x 37 cm.)A tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.A pudingport a vízzel simára keverjük és felfőzzük. Még forrón összekeverjük a habbal és a tészta tetejére kenjük.További 10-15 percig szintén közepes hőmérsékletű sütőben sütjük. Majd hagyjuk teljesen kihűlni.A tejszínt kemény habbá verjük és a teljesen kihűlt tészta tetejére kenjük. Reszelt csokoládéval jól megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails