2010. június 15., kedd
Amerikai krémes
A tésztához:
7 tojás sárgája
20 dkg cukor
20 dkg liszt
1 cs sütőpor
2 ek kakaó
13 ek víz
A krémhez:
7 tojás fehérje
7-10 ek cukor
2 cs vaníliás pudingpor
6 dl víz
Díszítéshez:
3-4 dl tejszín (vagy Hulala)
reszelt csokoládé
Elkészítés:
A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral,vízzel, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet és a kakaót.Közepes lángon (kb 180 fok) kb. 20 percig sütjük.(A tepsi mérete: 27 x 37 cm.)A tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.A pudingport a vízzel simára keverjük és felfőzzük. Még forrón összekeverjük a habbal és a tészta tetejére kenjük.További 10-15 percig szintén közepes hőmérsékletű sütőben sütjük. Majd hagyjuk teljesen kihűlni.A tejszínt kemény habbá verjük és a teljesen kihűlt tészta tetejére kenjük. Reszelt csokoládéval jól megszórjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése