2010. június 17., csütörtök

Citromszelet


Hozzávalók:
30 dkg liszt,
1 egész tojás,
5 dkg zsír (vagy 6 dkg margarin),
1 csomag vaníliás cukor,
3 evőkanál kristálycukor,
0,5 dkg szalakálé.

Mindezt tejjel összegyúrni olyan keménnyé, mint a bejgli tésztát. Majd 3 részre osztjuk, kinyújtjuk késhegynyi vastagságúra. Világosra sütjük sütőlemezen (vagy a tepsi alján). Az utolsó lapot meghintjük porcukorral.

Krémje: 5 dl tejhez 4 evőkanál liszt, 4 evőkanál cukor. Simára keverni és sűrű péppé főzzük. 12 dkg porcukrot és 12 dkg vajat habosra keverünk, és a kihűlt péphez hozzákeverjük. 1 db citrom héjával és levével ízesítjük. Ehhez még + 0,5 liter tejjel 1 csomag vaníliás pudingot hozzáfőzünk. (Ha megkentem a lapokat, én teszek a tetejére 1 tepsit + 1-2 kg súlyt , és másnap szelhető!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails