2010. június 17., csütörtök

Keksztekercs


A barna tésztához:
25 dkg darált háztartási keksz
10 dkg porcukor
1 dl fekete kávé (vagy tej)
1 evőkanál lekvár
2 evőkanál kakaó
1 evőkanál rum
kevés tej

A fehér töltelékhez:
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
5 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:
A barna tészta alapanyagait gondosan összegyúrjuk és vékonyra kinyújtjuk. Ha nehezen gyúrható egy kevés langyos tejjel lazíthatunk rajta. Ha gyerekeknek készítjük, a kávét tejjel helyettesítjük.A fehér töltelékhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzátesszük a kókuszreszeléket. Ezzel megkenjük a kinyújtott barna tésztát.Feltekerjük. Fóliába csavarjuk és hűtőbe tesszük 1-2 órára.Díszítésként a külsejét kókuszreszelékkel megszórhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails