2010. június 17., csütörtök

Málnás-túrós sütemény

50 dkg túró
2 dl tejszín
2 cs Zseléfix por
1 cs babapiskóta (20 dkg)
30 dkg málna
1 rúd vanília vagy néhány csepp vaníliaaroma
15 dkg gyümölcscukor

Elkészítés:
A túrót és a málnát külön-külön szitán áttörjük. Néhány szem málnát félreteszünk.A tejszínt a Zseléfix-szel félkeményre verjük. Belekeverjük a túrót, a vaníliamagokat (vagy aromát) és a cukrot.
Egy őzgerinc formát frissentartó fóliával kibélelünk. A babapiskótát az áttört málna levébe forgatjuk. Ha kevés a lé, akkor még adhatunk hozzá egy kis vizet. (Aki édesen szereti, az tehet ebbe is cukrot.)A babapiskótákból teszünk egy réteget a forma aljára. Erre kerül a krém egy része. Egy sor málna, aztán egy sor babapiskóta.
A maradék krémhez hozzákeverjük a megmaradt málnapépet. Ez kerül a tetejére.Végül letakarjuk a tetejét is fóliával és hűtőbe tesszük dermedni. Néhány óra múlva fogyasztható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails