2010. június 23., szerda
Gyors barackos parfé
Előkészítési idő: max. 10 perc
Fagyasztás: 2 óra
Ár: kb. 400 ft (nagyon felülbecsülve)
4 adag lesz belőle
Hozzávalók:
2,5 dl tejszín
3-4 ek sárgabaracklekvár
6 db babapiskóta
2-3 ek rum vagy valamilyen, a baracklekvárhoz illő alkohol
esetleg 1-2 ek porcukor, ha a lekvár nagyon savanykás
Elkészítés:
1. A babapiskótákat apró darabokra tördelem és megöntözöm az alkohollal. Érdemes ezt abban az edényben megtenni, amiben a fagyasztóba bekerül a parfé.
2. A tejszínt kemény habbá verem - itt jöhet hozzá a porcukor, ha szükséges.
3. A baracklekvárt hozzákeverem a rumos morzsához.
4. Az egészet óvatosan összeforgatom a kemény tejszínhabbal.
5. Beteszem a fagyasztóba, 2 óra alatt pont a megfelelő keménységűre fagy.
Azonnal lehet enni és nagyon-nagyon finom.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése