2010. június 24., csütörtök

Buchty (bukta-kalács szerűség)


Hozzávalók:
45 dkg liszt,
9 dkg + 4 dkg vaj,
7 dkg cukor,
2 dkg friss élesztő,
1,2 dl tej,
3 tojás,
csipet só

1. Keverőtálban keverjük össze a lisztet, cukrot, sót
2. Olvasszuk fel a vajat, öntsük hozzá a tejet és keverjük el benne az élesztőt
3. A liszt közepébe készítsünk egy mélyedést, öntsük ide a tejes-vajas élesztőt és keverjünk hozzá annyi lisztet, hogy sűrű, folyós masszát kapjunk. Tehát ne az egész lisztet, csak éppen valamennyit a széléről! Pihentessük fél órát az élesztőt.
4. Fokozatosan keverjük hozzá a felvert tojásokat, és kb. 10 percig keverjük a tésztát, hogy szép sima legyen. Takarjuk le, kelesszük 1,5 órát
5. Gyúrjuk át, lisztezett kézzel formázzunk gömböket. Olvasszuk meg a vajat, forgassuk meg benne a gömböket és helyezzük őket ne túl szorosan egymás mellé sütőpapírral bélelt tepsibe. Kelesszük még egy órán át. Közben melegítsük elő a sütőt 190 fokra, a kelesztési idő eltelte után 25 perc alatt süssük szép barnára

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails