2010. június 17., csütörtök

Túrós csirke


Hozzávalók:

6 db felső csirkecomb
1 fej vöröshagyma
250 g túró
150 g reszelt sajt
1 dl tejszín
petrezselyem
fokhagyma
bors, só, ételízesítő

A csirkecombokat kicsontozom (lehet egész csirkecomb is) és felkockázom. A túrót, a reszelt sajtot, a tejszínt, kevés sót, az apróra vágott petrezselymet összekeverem, ha darabos a túró krémesítem egy rúdturmix segítségével. A hagymát és a fokhagymát apróra vágom, kevés olajon megdinsztelem, szórok rá sót és ételízesítőt, majd hozzáadom a csirkehúst és együtt pirítom tovább, míg már majdnem jó. Megborsozom, hozzáöntöm a túrós masszát, amivel pár perc alatt készre párolom. Akkor jó, ha sűrű szaftja van, ezért végig fedő nélkül készítem. (Ha valaki csontos csirkecombból készíti, akkor érdemes részben letakarva párolni, de a végére ne maradjon sok szaft alatta!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails