2010. június 17., csütörtök

Kókuszkocka


Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt,
20 dkg margarin,
6 dkg porcukor,
4 tojás sárgája,
1 csomag vaníliás cukor,
1 púpos kávéskanál szódabikarbóna,
3 evőkanál kakaópor,
0,5 dl olaj,
1 dl tejszín.

Mindezt összegyúrni, utána 2 felé venni a tésztát. A 36 x 35 cm-es tepsi alját sütőpapírral kibéleljük, és a tészta egyik felét kisodorva rátesszük, megkenjük lekvárral, erre rakjuk a tölteléket.

Töltelék:
10 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
1 dl rum,
20 dkg kókusz.
Ezt jól kikeverni. A 6 tojás fehérjét kemény habbá verni, és belekeverni óvatosan. Erre kell a tészta másik felét kisodorva rátenni.

Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütni.

Máz: 15 dkg étcsokoládét felolvasztani, hozzákeverni 3 evőkanál olajat, és langyosan ráönteni a tésztára. Hamar megdermed.

Megjegyzés: Csoki máz helyett sárga máz: 2 tojás sárgáját 15 dkg porcukorral jó alaposan kikeverni (folyósra!), és a forró tésztára kenni közvetlenül a sütés után, majd megszórni kókusz reszelékkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails