2010. június 17., csütörtök
Tejút szelet
Hozzávalók:
24 dkg Ráma margarin
24 dkg cukor
20 dkg csokoládé
8 tojásfehérje
24 dkg darált dió
12 dkg liszt
A csokoládét a mikróban megolvasztom, habosra keverem a puha margarinnal és a cukorral. A tojásfehérjéből habot verek és felváltva a liszttel meg a darált dióval óvatosan a csokis masszához keverem.
Egy kis tepsit (30 x 22 cm) kibélelek sütőpapírral, belesimítom a masszát és 200 °C-os sütőben megsütöm.
Krémhez:
3 dl Hulala (vagy tejszín)
1 tubus sűrített tej
1 csomag vaníliás cukor
4-5 db Miky Way csoki
Tetejére:
10 dkg tejcsoki
1 ek olaj
3-4 dkg fehércsoki
A Hulalát felverem. Amikor már kezd jó lenni, hozzáadom a sűrített tejet és a vaníliás cukrot. A csokit szétnyomkodom kisebb darabokra és óvatosan belekeverem a habba. Ha tejszínnel készül, mindenképpen kell bele zselatin, hogy szeletelhető legyen.
Ha a tészta kihűl, óvatosan kettévágom vízszintesen, és megtöltöm a krémmel.
1 evőkanál olajjal együtt megolvasztom a csokit a mikróban. A sütemény tetejére simítom. A fehércsokit egy nylonzacskó sarkába teszem, és így rakom be a mikróba, először csak fél percre, ha nem olvad eléggé, még fél percre. Kivágom a zacskó sarkát és ennél kreatívabb mintákat folyatok rá (már nagyon későre járt, kicsit összecsaptam).
Megjegyzés: nagyon finom volt így együtt a diós, csokis tésztával, de kakaós piskótával sem lehet rossz.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése