2010. június 17., csütörtök

Tejút szelet


Hozzávalók:
24 dkg Ráma margarin
24 dkg cukor
20 dkg csokoládé
8 tojásfehérje
24 dkg darált dió
12 dkg liszt

A csokoládét a mikróban megolvasztom, habosra keverem a puha margarinnal és a cukorral. A tojásfehérjéből habot verek és felváltva a liszttel meg a darált dióval óvatosan a csokis masszához keverem.
Egy kis tepsit (30 x 22 cm) kibélelek sütőpapírral, belesimítom a masszát és 200 °C-os sütőben megsütöm.

Krémhez:
3 dl Hulala (vagy tejszín)
1 tubus sűrített tej
1 csomag vaníliás cukor
4-5 db Miky Way csoki

Tetejére:
10 dkg tejcsoki
1 ek olaj
3-4 dkg fehércsoki

A Hulalát felverem. Amikor már kezd jó lenni, hozzáadom a sűrített tejet és a vaníliás cukrot. A csokit szétnyomkodom kisebb darabokra és óvatosan belekeverem a habba. Ha tejszínnel készül, mindenképpen kell bele zselatin, hogy szeletelhető legyen.

Ha a tészta kihűl, óvatosan kettévágom vízszintesen, és megtöltöm a krémmel.

1 evőkanál olajjal együtt megolvasztom a csokit a mikróban. A sütemény tetejére simítom. A fehércsokit egy nylonzacskó sarkába teszem, és így rakom be a mikróba, először csak fél percre, ha nem olvad eléggé, még fél percre. Kivágom a zacskó sarkát és ennél kreatívabb mintákat folyatok rá (már nagyon későre járt, kicsit összecsaptam).

Megjegyzés: nagyon finom volt így együtt a diós, csokis tésztával, de kakaós piskótával sem lehet rossz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails