2010. június 15., kedd

Őszibarack


Tésztához:
75 dkg sima liszt
25 dkg margarin
30 dkg porcukor
fél csomag sütőpor
kb. 2 dl tej
2 egész tojás
1 vaníliás cukor

Töltelékhez:
2 dl tej
20 dkg cukor
15 dkg darált dió
2 ek kakaó
10 dkg vaj
a megsült barackok kikapart,összemorzsolt közepe
1 dl rum

Mázhoz:
2 vérnarancsaroma

Beforgatáshoz:
kristálycukor

Elkészítés:
A lisztet tálba tesszük.Belekeverjük a porcukrot és a sütőport.A margarinnal,tojással és annyi tejjel,amit felvesz,tésztát gyúrunk.A tésztánk ne legyen túl kemény.Zsírozott sütőlemezre diónyi gombócokat formázunk és közepesen meleg sütőben világosra sütjük.Amíg a következő tepsi tésztánk sül,addig a fél barackok közepét melegen kivájjuk.Vigyázzunk,mert könnyen törik!A kikapart tésztát gyorsan morzsoljuk össze.Ha az összes fél barack kisült,elkészítjük a tölteléket.
A tejet a cukorral felforraljuk és belefőzzük a diót.Levesszük a tűzről és belekeverjük a tésztamorzsalékot,kakaót,vajat.Ízlés szerint rummal ízesítjük.Ha kihűlt a töltelék,megtöltjük a fél barackokat.Kettesével egymáshoz ragasztjuk.
Megkenjük vérnarancs aromával és rögtön kristálycukorba forgatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails