2010. június 17., csütörtök

Kinder Paradiso


Hozzávalók:
Tészta:
5 tojás,10 dkg liszt,10 dkg étkezési keményítő,15 dkg porcukor,1 citrom reszelt héja,1 csipet só,10 dkg vaj,1/2 csomag sütőpor.

Krém:
2 dl tej,2,5 dl tejszín,10 dkg porcukor,1 csomag vaníliás cukor,1 csipet só,3 dkg liszt,1 citrom reszelt héja,2 evőkanál citromlé,2 evőkanál rum,1 csomag zselatinfix.

Elkészítés:
Tészta:
A tojások sárgájával habosra keverjük a porcukrot,hozzáadjuk a vajat,majd lassan az összes többi hozzávalót,végül belekeverjük a tojások keményre vert habját.Kivajazott, liszttel megszórt tepsibe 170 °C-os sütőben 35-40 percig sütjük.

Krém:
A tejet a liszttel és a cukorral összekeverjük.Állandó keverés mellett kemény krémet főzünk belőle.Folpackkal letakarjuk és hagyjuk kihűlni.Miután kihűlt, a többi hozzávalót is belekeverjük.A tejszínt kemény habbá verjük a zselatinnal majd összekeverjük a kihűlt lisztes krémmel.
A kihűlt tésztát ketté vágjuk és megtöltjük. Ha a krém megdermed porcukorral megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails