2010. június 17., csütörtök

Linzer


30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 tojássárga
1 cs Bourbon vaníliás cukor
1 mk citromhéj
1 tk sütőpor
1 mk mézes sütemény fűszerkeverék

Tetejére:
sárgabarack-, vagy narancslekvár
porcukor
étcsokoládé

Elkészítés:
Először a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport, mézes sütemény fűszerkeveréket és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a margarint. Végül hozzáadjuk a tojássárgát és jól összedolgozzuk.A tésztacipót fóliába csomagoljuk és 1 órát hűtőben pihentetjük.A tésztából levágunk egy darabot, porcukorral hintett deszkán 1 cm vékonyra nyújtjuk.Linzerkiszúróval ugyanannyi teli és lyukas formát szaggatunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.Előmelegített sütőben, közepes hőfokon pontosan 10 percig sütjük.
A lyukas és a teli sütiket lekvárral összeragasztjuk, majd a lyukakba is teszünk még egy kicsit.Kevés széttört étcsokoládét vízgőz felett felolvasztunk. Hűlni hagyjuk. A dermedő csokit kis zacskóba kanalazzuk , pici lyukat vágunk a sarkán és a linzerek tetejére csurgatjuk.
Végül meghintjük porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails