2010. június 17., csütörtök

Majorannás aprópecsenye


60 dkg csirkemell filé
1 kg krumpli
4-5 gerezd fokhagyma
majoránna

bors
1 ek liszt
olaj

A burgonyát félig megfőzöm, és dobókocka nagyságúra darabolom.

A húst is hasonló nagyságú kockára vágom. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítok (legyen nagyon forró!) és a húst fehéredésig sütöm, kevergetve. Ekkor sózom, borsozom, bőven majoránnázom és a reszelt fokhagymával együtt jól összekeverem. Ilyenkor már enged egy kis levet. Lefedem és a saját levében puhára párolom. Zsírjára sütöm, megszórom a liszttel, kicsit meg is pirítom, majd kb. másfél dl vizet öntök rá, annyit, hogy legyen egy kevés szaftja. E nélkül nagyon száraz lenne.

Közben a kockára vágott burgonyát bő olajban pirosra sütöm, és a hússal jól összekeverem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails