2010. június 17., csütörtök
Majorannás aprópecsenye
60 dkg csirkemell filé
1 kg krumpli
4-5 gerezd fokhagyma
majoránna
só
bors
1 ek liszt
olaj
A burgonyát félig megfőzöm, és dobókocka nagyságúra darabolom.
A húst is hasonló nagyságú kockára vágom. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítok (legyen nagyon forró!) és a húst fehéredésig sütöm, kevergetve. Ekkor sózom, borsozom, bőven majoránnázom és a reszelt fokhagymával együtt jól összekeverem. Ilyenkor már enged egy kis levet. Lefedem és a saját levében puhára párolom. Zsírjára sütöm, megszórom a liszttel, kicsit meg is pirítom, majd kb. másfél dl vizet öntök rá, annyit, hogy legyen egy kevés szaftja. E nélkül nagyon száraz lenne.
Közben a kockára vágott burgonyát bő olajban pirosra sütöm, és a hússal jól összekeverem.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése