2010. június 17., csütörtök
Frankfurti leves
Hozzávalók:
1 kis fej kelkáposzta(kb fél kiló)
1 szál sárgarépa
1 szál zöldség
4 db közepes burgonya
1 kis doboz tejföl
2 dl tej
3 pár virsli
2 ev.k. liszt
pici olaj
só
delikát
őrölt bors
pirospaprika
Elkészítés:A káposztát összevágom nagyon vékonyra,vagy lehet kézi gyaluval is lereszelni.Megtisztítom a répát és zöldséget,ezeket vékony félkarikára vágom.A zöldségeket felteszem annyi vízbe főni,hogy ellepje ezeket,ízesítem sóval,delikáttal.Ha a zöldségek már majdnem puhák,hozzáteszem a megtisztított,apró kockára vágott burgonyát is.Eközben rántást készítek:pici olajon két evőkanál lisztet megbarnítok,leveszem a tűzről,megszórom fűszerpaprikával,hozzáadok egy kis doboz tejfölt,simára kavarom,kavarás közben lassan hozzáadom a tejet,majd hideg vízzel folyamatos keverés közben szaporítom.Ha a krumpli is puha,ezt a rántás-habarást hozzáadom a leveshez,folyamatosan kavargatva közben.Ha kell ,még utánaízesítek delikáttal,és teszek bele egy kis őrölt borsot is.Ha felrottyan,beleteszem a felkarikázott virslit,még főzöm kb 5 percig és már kész is a leves!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése