2010. június 17., csütörtök

Chilis bab


Hozzávalók:
2 dobor vörösbab konzerv
1 db kukoricakonzerv
1 fej vöröshagyma
1 paprika
1 paradicsom
sűrített paradicsom
2-3 gerezd fokhagyma
só, bors
folyékony édesítő
chilipor (ha nincs friss chilipaprikánk)

A hagymát apróra vágom és megsózva egy nagyon pici olajon elkezdem pirítani. Hozzáadom a kockára vágott paradicsomot, a paprikát és a zúzott fokhagymát. Kevergetem pár percig majd a sűrített paradicsomot adom hozzá. Vagy egy kis konzervet használok vagy kb. 2 dl dobozos sűrítményt.. Előbbi esetén vízzel pótolom. A kukoricakonzerv levét hozzáöntöm és egy keveset a bab levéből is. (A többi levet nem használom fel.) Fűszerezem és lefedve pár percig párolom. Ekkor hozzáadom a babot és a kukoricát, összeforralom és ízesítem egy kis folyékony édesítővel, ha szükségesnek érezzük. Én akkor szeretem, ha egy picit csípős is, édeskés is és savanykás is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails