2010. június 17., csütörtök

Kólás süti


Tészta: 6 tojás sárgáját 10 dkg porcukorral kikeverni, majd hozzáadunk 1 dl olajat, 10 dkg lisztet, 2 evőkanál kakaóport, kb. fél csomag sütőport, és a 6 tojás felvert habját.

Majd sütőpapírral kibélelt tepsibe önteni. (Ha nincs sütőpapír, tepsit kikenni rámával, és liszttel megszórni).

Én sütőpapírosan, 200 fokon 18 percig sütöttem, 30 x 22 cm-es tepsiben.

Krém: 2 tojás sárgáját + 4 púpos evőkanál lisztet fél liter tejjel állandó keverés mellett jó sűrűre megfőzni. Félretesszük.

Közben 25 dkg margarint 15 dkg porcukorral és 2 vaníliás cukorral (lehet kevés vanília aromával helyettesíteni) jó habosra keverünk, és ha már kihűt a főzött krém, összekeverjük alaposan. Még 3 jó púpos evőkanál reszelt diót ( nem daráltat!) is belekeverünk.

Máz:7 dl Colát 2 csomag tejszín ízű pudingporral sűrűre főzünk. (Ahogy sűrűsödik, hűl, úgy sötétedik a színe.)

Dermedés előtt nagyon langyosra lehűtve kell a krémre kenni.

A kihűlt tésztára rákenjük a világos krémet, majd arra a kólás mázat. Ezután hűtőbe tesszük. Aznap is lehet pár óra múlva, de másnap sokkal jobban szeletelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails