2010. június 17., csütörtök

Fokhagymás csirkeragu


60 dkg kicsontozott csirkemell
2-3 dl tej
4-5 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
liszt
olaj
őrölt feketebors


A tejet megsózom, borsozom és összekeverem a reszelt fokhagymával. A húst ujjnyi csíkokra vágom, és legalább 1 órát lefedve állni hagyom.
A húst kiszedem a tejből, leitatom papír törlőkendővel, és lisztben megforgatom. Kevés forró olajban pirosasra sütöm. Egy hőálló tálba szedem, leöntöm a maradék tejjel, rászórom a petrezselymet, alufóliával lefedem és 200 ˙C-os sütőben kb. 20 percig sütöm. A végére beissza a tejet, csak egy sűrű szaftos bevonat marad a húson. Nagyon, nagyon finom, puha, fokhagymás ízű husi lesz a végeredmény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails