2010. június 17., csütörtök

Sajtostallér


20 dkg reszelt sajt
1 kg liszt
2 tojás
1,5 ek só
5 dkg élesztő
1,5 dl tej
1 kk cukor
25 dkg margarin
1,75 dl tejföl
0,5 dkg egész köménymag

Elkészítés:
Az élesztőt a meglangyosított tejben elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, letakarva félretesszük (kb. 10 percre), hagyjuk felfutni.
A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, beletesszük a sót, elmorzsoljuk benne a puha margarint, majd a tojásokat is hozzáütjük.A liszthez adjuk az élesztős tejet, a tejfölt , a sajtot, a köménymagot és jól kidolgozzuk a tésztát. Ha szükséges, kevés tejet adhatunk még hozzá.Ha van rá időnk, 1 órát pihentetjük (ha nincs, az sem baj).A tésztát lisztezett felületen kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, és kicsi (kb. 2 cm átmérőjű) pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A leeső részeket újra összegyúrjuk, majd szaggatjuk, míg a tészta el nem fogy.A korongokat tálcákra sorakoztatjuk.Nekilátunk a sütésnek: felhevítjük a sütőformát, beleteszünk négy tésztakorongot, összenyomjuk a sütőt, ezáltal kilapulnak a pogácsák tallérokká.Oldalanként kb. 20 másodpercig sütjük.Addig folytatjuk, míg el nem fogynak a korongok. (Kb. másfél órát vesz igénybe a sütés.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails