2010. június 17., csütörtök

Kínai tészta


2 főre:
2 csomag tésztás levesből a tészta vagy 30 dkg egyéb tészta
1 szál póréhagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
1 pritamin paprika
2 db paradicsom
20 dkg kolozsvári szalonna
diónyi reszelt gyömbér (vagy gyömbérpor)
fél narancs reszelt héja
olaj, só

Ezt a fajta tésztát nem kell főzni. A vizet felforralom, sózom, beleteszem a tésztát, és lehúzom a tűzről. Csak addig hagyom benne, míg megpuhul. Leszűröm.

Wokot (vagy serpenyőt) felforrósítom, és kevés olajban megpirítom a félkarikára vágott hagymát, a felszeletelt póréhagymát, a reszelt fokhagymát és a gyömbért. Rögtön bele is teszem a kockára vágott húsos szalonnát, amivel tovább pirítom és a csíkokra vágott paprikát. Végül a kockára vágott paradicsom is és a reszelt narancshéjat. Sózom és összekeverem a kifőtt tésztával. Még együtt pirítom egy kis ideig és már kész is. A reszelt narancshéj egy érdekes ízt ad neki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails