2010. június 15., kedd

Túrórudi szelet


A tésztához:
8 dkg vaj
2 egész tojás
15 dkg cukor
25 dkg liszt
1 kk szalalkáli

A töltelékhez:
50 dkg túró
25 dkg margarin
25 dkg cukor
reszelt citromhéj
2 cs vaníliás cukor

Csokimáz:
12 dkg porcukor
6 ek forró víz
3 dkg vaj
3 dkg kakaópor

Elkészítés:
A tészta alapanyagait összegyúrjuk,majd kétfelé osztjuk.Kinyújtjuk és zsírozott tepsi hátán kisütjük.(A tepsi mérete 26 x 36 cm,a sütési hő pedig 170 fok/ légkeverés.)A töltelék alapanyagait összekeverjük,majd a kisütött két tésztalap közé töltjük.A csokimázhoz a porcukrot és a kakaóport összekeverjük,majd teszünk bele 6 evőkanál forró vizet és végül a vajat.Jól összedolgozzuk és a süti tetejét bevonjuk vele.
Fontos,hogy a sütit csak másnap szabad szeletelni,mert a tésztának meg kell puhulnia.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails