2010. június 15., kedd

Márványos meggyes


25 dkg porcukor
4 db tojás
1,5 dl olaj
1,5 dl meleg víz
25 dkg liszt
3 ek kakaó
3/4 cs sütőpor
magozott meggy (ízlés szerint)

Elkészítés:
A 4 tojás sárgáját fehéredésig kavarjuk a porcukorral,majd hozzátesszük az olajat és a meleg vizet.Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.Ha a hozzávalókat simára kevertük,kb.1/3 át átrakjuk külön keverőtálba és ehhez keverjük a kakaót.A tojások fehérjét felverjük és 2:1 arányban a sárga,illetve a kakaós masszához kevejük óvatosan.A kivajazott,lisztezett tepsibe öntjük először a sárga tésztát,majd a kakaós masszát .Óvatosan egy kanál nyelével márványozzuk.
Legvégül magozott meggyel megszórjuk a tetejét.
180 fokon 45 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails