2010. június 15., kedd

Somlói torta


Piskóta tésztához:
8 tojás
16 dkg cukor
8 ek víz
20 dkg liszt
2 kk sütőpor
3-4 ek kakaó

Vaníliás pudinghoz:
1 cs vaníliás pudingpor
0,5 l tej
4 ek cukor

Csokis pudinghoz:
1 cs csokoládés pudingpor
0,5 l tej
4 ek cukor

Tetejére:
4,5 dl tejszín
pici cukor

Csokiöntethez:
1 ek cukor
2-3 ek kakaó
1-2 ek víz

Elkészítés:
A tojássárgájákat kikeverjük a cukor felével és a vízzel.A fehérjét a cukor másik felével habosra verjük.A sárgájához keverjük a lisztet és a sütőport,majd egy lyukas közepű kanállal a keményre felvert fehérje habot is hozzátesszük.A felét egy (kb. 24 x 34 cm-es) tepsibe öntjük,a másik felébe kakaót keverünk.Mindkét piskótát 170 fokon,tűpróbáig sütjük.
Közben elkészítjük a pudingokat.
Alulra a kakaós piskóta kerül,rákenjük a vaníliapudingot.Erre jön a másik piskóta lap és a csokipuding.Mehet a hűtőbe egy fél órára.
Felverjük a tejszínt és a csokipuding tetejére kenjük a habot.
Elkészítjük a csokiöntetet is: a cukrot a kakaóval és egy pici vízzel addig melegítjük, amíg a cukor fel nem olvad.Ezt csorgatjuk a torta tetejére és még egy kis időre a hűtőbe tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails