2010. június 16., szerda

Emeletes süti


Tésztához:
50 dkg liszt
15 dkg puha vaj
15 dkg porcukor
2 db tojás
4 ek méz
1 cs sütőpor
kevés tej (az összegyúráshoz, ha szükséges)
pici reszelt gyömbér

Krémhez:
7 dl tej
2 cs vaníliás pudingpor
2 ek liszt
25 dkg vaj
20 dkg porcukor

Töltelékhez:
2-3 db konzerv barack (vagy 1 cs zselécukor)
0,5 dl rum
2 ek kakaó
1 cs babapiskóta

Mázhoz:
1 tábla étcsokis tortabevonó

Elkészítés:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk,ha szükséges, kevés tejet használjunk az összegyúráshoz.
A tésztát három részre osztjuk és vékonyra nyújtjuk. (kb. 40 cm x 20 cm-esre)
Erős tűzön,tepsi hátán világosra sütjük. (Vigyázzunk nagyon könnyen megég!)Laponként kb 10 perces sütési idővel számolhatunk.A tejet a pudingporral és a liszttel sűrűre főzzük és kihűtjük.A vajat kikeverjük a cukorral,majd alaposan hozzákeverjük a kihűlt pépet.Két részre osztjuk.Az egyik felébe belekeverjük a kakaót,a másikba a darabolt barackot,vagy zselét.
Kevés rumot adunk a krémhez.Az alsó lapot megkenjük a kakaós krém felével és rárakjuk a rumba áztatott babapiskótát.Rákenjük a maradék kakaós krémet.Rátesszük a második lapot.
Erre kenjük a barackos krémet és befedjük a harmadik lappal.Gőz felett megolvasztjuk a tortabevonót és a tetejére simítjuk.Másnap szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails