2010. június 17., csütörtök
Tejfölös karfiolleves
1 kis fej karfiol (kb 60 dkg)
1 db zöldpaprika
2 szál közepes sárgarépa (15 dkg)
1 csokor petrezselyemzöld
2 tk vegeta
1 tk só
1,5 púpos ek liszt
1 fakanálnyi zsír (vagy 2 ek olaj)
1 pohár ( 1,75 dl ) 20 %-os tejföl
Galuskához:
1 db tojás
2 púpos ek liszt
0,5 tk só
Elkészítés:
A répát megtisztítjuk, ujjnyi hasábokra vágjuk.
A karfiolt rózsáira, illetve kisebb darabokra szedjük, a zöldpaprikát felszeleteljük, a petrezselymet felaprítjuk.A répát 2,5 liter vízben feltesszük főni, kb 20 percig előfőzzük, majd ezt követően hozzáadjuk a karfiolt és a zöldpaprikát, beleszórjuk a vegetát és a sót.Amikor a répa és a karfiol is megpuhult, berántjuk a levest. (Rántás: a lisztet a zsíron vagy olajon világos zsemleszínűre pirítjuk, beleszórjuk a felaprított petrezselyemzöldet, hideg vízzel felengedjük, beleöntjük a levesbe és pár percig forraljuk.)Elkészítjük a galuskát: a tojást összekeverjük a liszttel és pici sóval. Közepes lágyságú massza legyen, amit nem szabad nagyon kidolgozni. Beleszaggatjuk a levesbe.Amikor a galuskák feljöttek a leves tetejére, belekeverjük a tejfölt és összeforraljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése