2010. június 24., csütörtök

Horizont szelet


Tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg porcukor
8 dkg zsír
1 tojássárgája
1 cs sütőpor
1 ek kakaópor
kb 1,5 l tej

Sárga tésztához:
4 tojásból piskóta

Krémhez:
0,5 l tej
4 ek liszt
3 cs vaníliás cukor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor

Tetejére:
étcsokibevonó
2 dkg margarin
1 ek tej

Elkészítés:
Tészta elkészítése:
A barna tésztához a száraz anyagokat összekeverjük.Kimérjük a tejet,beletesszük a tojássárgát,elkeverjük és hozzáöntjük.Majd a zsírral összeállítjuk.Kicsit ragacsos,lisztezni kell.Két cipóra osztjuk,vékonyra kinyújtjuk -kb fél cm-esre.Jól kikenjük és lisztezzük a tepsit.
10 perc alatt kisütjük,ugyanígy a másik lapot is.
Mikor kisült,akkor fel kell lazítani a tésztát, és tálcára ki kell tenni.Míg sül a barna tészta, addig elkészítjük a 4 tojásos piskótát.
Krém elkészítése:
A lisztet elkeverjük a tejjel és lassú tűzön kavargatva megfőzzük a krémet.Hagyjuk kihűlni.
Kikeverjük a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral.Majd mikor teljesen kihűl a krém,apránként hozzáadjuk a margarinhoz,nagyon jól elkeverjük.
Összeállítás:
A barna tésztát bekenjük krémmel,ráhelyezzük a piskótát,megkenjük a krémmel,rátesszük a barna tésztát és azt is lekenjük.Betesszük a hűtőbe kb. 1 órára.Végén rátesszük a csokimázat és visszatesszük a hűtőbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails