2010. június 17., csütörtök

Burgonyás pogácsa


25 dkg liszt
10 dkg margarin
10 dkg főtt, áttört burgonya
2 tojás
2 dkg élesztő
1 tk só

Szóráshoz:
köménymag
szezámmag

Elkészítés:
A lisztet összegyúrjuk a margarinnal és a tört burgonyával, sózzuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és összedolgozzuk a tésztát a tojássárgákkal. Egy óra hosszat pihentetjük meleg helyen.Ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát és tetszőleges méretű pogácsákat szúrunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és tetejüket tojásfehérjével megkenjük. Felét köménymaggal, másik felét szezámmaggal szórjuk meg.220 fokra előmelegített sütőben (alul-felül álláson) 15 percig, majd mérsékeljük a hőt 200 fokra és további kb. 10 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails