2010. június 17., csütörtök
Burgonyás pogácsa
25 dkg liszt
10 dkg margarin
10 dkg főtt, áttört burgonya
2 tojás
2 dkg élesztő
1 tk só
Szóráshoz:
köménymag
szezámmag
Elkészítés:
A lisztet összegyúrjuk a margarinnal és a tört burgonyával, sózzuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és összedolgozzuk a tésztát a tojássárgákkal. Egy óra hosszat pihentetjük meleg helyen.Ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát és tetszőleges méretű pogácsákat szúrunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és tetejüket tojásfehérjével megkenjük. Felét köménymaggal, másik felét szezámmaggal szórjuk meg.220 fokra előmelegített sütőben (alul-felül álláson) 15 percig, majd mérsékeljük a hőt 200 fokra és további kb. 10 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése