2010. június 16., szerda

Kávés-kekszes sütemény


Tésztához:
12 dkg puha margarin
12 dkg porcukor
4 tojás
2 cs vaníliás cukor
fél cs sütőpor
20 dkg liszt

Krémhez:
30 dkg darált háztartási keksz
1 dl erős feketekávé
20 dkg puha margarin
20 dkg porcukor

Tetejére:
cukordísz

Elkészítés:
A tojássárgákat a cukrokkal és a margarinnal jól kikeverjük.A tojásfehérjéket felverjük kemény habnak.A sütőport hozzákeverjük a liszthez,majd a habot és a lisztet felváltva elvegyítjük a tojássárgás krémben.Kivajazott-lisztezett (kb 23 x 39 cm-es) tepsibe simítjuk a masszát és előmelegített sütőben (kb 180 fokon) tűpróbáig sütjük.A krém hozzávalóit összedolgozzuk és a megsült és kihűlt tésztára kenjük.Cukordísszel hintjük a tetejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails