2010. június 24., csütörtök

Gesztenyés fatörzs


Krém:
2 cs. gesztenyepüré
2x250 g sütőmargarin
300 g porcukor
4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 cs. vaníliás cukor

Piskóta:
2x 4 tojás sárgája
2x 4 tojás fehérje
2x 4 evőkanál víz
2x 8 evőkanál cukor
2x 7 evőkanál liszt
2x 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2x 0,5 cs. sütőpor
Tepsi belméret: 25x37 cm

Két darab egyforma piskótalapot sütünk. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és a vízzel.
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral. Hozzáadjuk a tojásos masszához, és elkeverjük. Végül pici sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Óvatosan ezt is belekeverjük a tésztába.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és készre sütjük.

Ismételjük a folyamatot.
A krémhez a kétféle cukrot és a puha margarint gépi habverő segítségével habosra verjük. A gesztenyemasszát áttörjük, majd hozzáadjuk azt is a kakaóporral együtt. Tovább keverjük a krémet. Ennyi az egész, gyorsan megvan. Ezután megkenjük a piskótát, és a rövidebb oldalától kezdve feltekerjük. (a rövidebb oldala lesz a fatörzs magassága)

Ezután a másik lapot is megkenjük krémmel, és folytatólagosan tekerjük a már kész hengerünk köré. Krémmel tapasztjuk a másik véghez. Így egy magas fatörzset kapunk, ha talpra állítjuk. Ebből levágunk valamennyit, és azt a másik mellé fektetjük.

Végül kívülről is megkenjük krémmel, és villával kérgezzük.

Ha csak szimplán roládnak, és nem tortának készítjük, akkor fele mennyiség is elég!!!Akkor csak egy piskóta és lehet is szeletelni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails